brusszel


Vizsgálatok az állami erdőgazdaságoknál

Figyelő Online - Szirmai S. Péter
2016.08.18  08:50   
mail
nyomtatás
Kiverte a biztosítékot az állami erdészeti társaságok nyílt tendereket kerülő beszerzési gyakorlata és rossz gazdálkodása a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata kapcsán.

Ellenzéki politikusok szerint a VIP-vadásztatás, illetve a vadászterületek 20 évre szóló szeptemberi újraosztása is időszerűvé tette az állítólagos visszaélések ellenőrzését. Az ügyben hűtlen kezelés, csalás, költségvetési csalás, közokirat-hamisítás, lopás és környezetkárosítás gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen feljelentést is tett a Kehi.

Egyes, vadgazdálkodásban jártas érintettek viszont tudni vélik, hogy a mostani ellenőrzési hullám időzítése sem lehet véletlen. A vadászati törvény múlt év végi módosításával ugyanis az eddigi tízről húsz évre emelte a parlament a vadászterületek használati idejét. Szeptember közepéi kell az esetleg megnövelt új területeket is jóváhagyatni a hatósággal. A bennfentesek Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt őszi kijelentését is ezzel hozzák összefüggésbe, amikor az állami erdőgazdaságok gazdálkodását kritizálta, majd elrendelte az alaposabb Kehi-vizsgálatot.

További résztelek a Figyelő 2016/33. számában!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.