brusszel


Több mint 6 milliárdos nyereség a Raiffeisen Banknál

Figyelő Online
2016.08.18  13:19   
mail
nyomtatás
A Raiffeisen Bank az idei első fél évben 6,3 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el, ami jelentős javulás a tavalyi első hat havi 1,8 milliárd forinthoz képest - mondta Heinz Wiedner, a bank vezérigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
A vezérigazgató közölte: eredmény az is, hogy a tavalyi első fél évhez képest a működési költségek 19 százalékkal javultak, 26,3 milliárd forintról 21,4 milliárd forintra csökkentek.
Heinz Wiedner elmondta: a fiókhálózat tavalyi karcsúsítása ellenére a tervezettnél kevesebb ügyfél hagyta el a bankot.

Kiemelte: arra számítanak, hogy 2016-ban a magyarországi GDP 2,2 százalékkal bővül, majd 2017-ben a GDP 2,9 százalékkal nő, és a növekvő lakossági fogyasztás lesz a GDP növekedésének motorja. A forint várhatóan stabil marad, a 310-315 forint/euró közötti sávban mozog az árfolyam - tette hozzá a vezérigazgató.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Raiffeisen

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.