brusszel


Augusztus 20. - A lebonyolítást számítógépes modellezés is segítette

Figyelő Online
2016.08.21  14:00   
mail
nyomtatás
Számítógépes modellezés is segített abban, hogy minden helyszínen rendben lezajlottak az augusztus 20-i programok - közölte az állami ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője
Kádár Pál elmondta, hogy szektorokra osztották a várost, így tervezték meg az esetleges menekülési útvonalakat, amelyeket katasztrófavédelmi és rendvédelmi szempontból is megvizsgáltak. A tömeg mozgását számítógépekkel figyelték - tette hozzá.
Megjegyezte, hogy a Citadellán egy mobil időjárás-előrejelzőt is felállítottak, amelynek segítségével folyamatosan nyomon tudták követni az adatokat, például a szél erősségét.
A dandártábornok tájékoztatása szerint a legnagyobb biztonsági kihívást a tűzijáték és az arra kilátogató tömeg kezelése jelentette, ugyanakkor kiemelte, hogy semmilyen fennakadásról nem tud beszámolni.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.