brusszel


Megint turbulencia van az LMP-ben

Figyelő Online
2016.08.24  09:55   
mail
nyomtatás
Újra helyzet van az LMP-ben, ugyanis miközben a papírforma szerint Szél Bernadett társelnökre várt a párt frakcióvezetői széke, kihívót kapott.

Egyáltalán nem lefutott az LMP frakcióvezetői posztjáért folytatott verseny. Schmuck Erzsébet vetélkedik a társelnök Szél Bernadettel, pedig az volt a papírforma, hogy Szél lesz az LMP frakcióvezetője, miután Schiffer András, a párt távozó, emblematikus politikusa május végén lemondott parlamenti mandátumáról - írja a Népszabadság.

Azok után különösképpen logikusnak látszott ez a váltás a lap szerint, hogy a Republikon Intézet nemrégiben közzétett kutatása szerint Szél Bernadett a legnépszerűbb ellenzéki politikus, Hadházy Ákos újonnan megválasztott társelnök pedig kijelentette, nem ambicionálja a frakcióvezetői tisztség megszerzését. Ám a helyzet - az ökopártban megszokottaknak megfelelően - nem ilyen egyszerű - olvasható a lapban.

A Népszabadság úgy értesült, hogy Schmuck Erzsébet is esélyes a posztra. Már csak azért is, mert a frakciónak mindössze öt tagja van, azaz - az érintettek borítélkolható lovagias eljárása esetén - két támogató elég lehet a sikerhez. A párton belüli támogatottság e tekintetben lényegtelen, mert a képviselők választják meg vezetőjüket, így bár Szél Bernadett feltételezhetően könnyedén nyerne, ha minden párttag szavazhatna, a képviselők között akár alul is maradhat. A frakciónak Szél, ­Schmuck és a majd Schiffer mandátumát megöröklő Hadházy mellett Ikotity István és Sallai Róbert Benedek a tagja.

(Fotó: MTI)

Kapcsolódó cikkek
nol.hu
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.