brusszel


Tömegeket telepítettek ki biztonsági okokból Törökországban

Figyelő Online
2016.08.24  11:26   
mail
nyomtatás
A török hatóságok biztonsági célból ideiglenesen kitelepítették a szíriai határ mentén fekvő Karkamis város és hat környező falu lakosságát, mielőtt szerda hajnalban tüzérségi és légi támadás indult volna az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet ellen az észak-szíriai Dzserablúsz körzetében - jelentette be kedden Efkan Ala belügyminiszter Ankarában az Anadolu török állami hírügynökségnek adott interjúban.
A hadművelet az Eufráteszi Pajzs (Firat Kalkani) elnevezést kapta.

Ala hangsúlyozta: Törökország nem nézi tétlenül, hogy terrorszervezetek veszélyeztetik a területét. Kedden 9, Dzserablúszból indított aknagránát csapódott Karkamisba, az egyik az önkormányzat épületének kertjébe zuhant.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.