brusszel


A pokolból jött vissza a lakáshitelezés

Figyelő Online
2016.08.29  15:59   
mail
nyomtatás
Rendkívüli mélypontról indult be újra a lakossági hitelezés, 2013-ban egész évben nyújtottak annyi új hitelt a lakosságnak a hitelintézetek, mint idén az első fél évben - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Fábián Gergely a bővülést az alacsony kamatkörnyezet miatti növekvő hitelkereslettel, valamint a bankok szélesebb kínálatával magyarázta.

Kifejtette: a válság előtt túlzott hitelezés volt a lakossági szegmensben, az ügyfelek a korábban felvett nagy hitelállomány miatt többet törlesztettek, mint amennyit újonnan felvettek. Az új kihelyezéseknél azonban folyamatos növekedés látható, tavalyhoz képest például csaknem 50 százalékkal több volt a lakáscélú hitelkihelyezés. Júniusban a hitelfolyósítások pedig már meghaladták a törlesztéseket, így az év hatodik hónapjában már nettó hitelfelvevők voltak a háztartások - emelte ki az igazgató.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.