brusszel


Szűkebb sávban mozognak az üzemanyagárak

Figyelő Online
2016.08.30  12:55   
mail
nyomtatás
Kisebb lesz a mozgása a kiskereskedelmi üzemanyagáraknak az új rendszerben, amely a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adójának mértékét - mondta Pletser Tamás energetikai szakértő
Emlékeztetett, a törvény szerint a negyedév végét megelőző ötödik napon nézik meg az olaj hordónkénti világpiaci árát, ha ez 50 dollárnál magasabb, marad az eredeti adó, ha alatta van, nő a jövedéki adó, a benzinnél 5 forinttal, a dízel esetében 10 forinttal.
Úgy vélte, az üzemanyagárak nem térhetnek el jelentősen a szomszédos országokétól. Néhány éve előfordult, hogy a magyar adó magasabb volt a környező országokénál és ennek hatására a szállító cégek külföldön tankoltak, ami bevételkiesést okozott a költségvetésnek - emlékeztetett.
A szakértő számításai szerint idén még jó eséllyel a korábbi adótartalom mellett lehet üzemanyagot venni Magyarországon.
Megjegyezte, hogy az üzemanyagok jövedéki adója fontos, stabil bevételi forrása az államnak.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.