brusszel


Tisztogatás a dubaji városi kormányzatban

Figyelő Online
2016.08.30  17:20   
mail
nyomtatás
A dubaji városi kormányzat több vezetőjét elbocsátotta Sejk Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm, Dubaj uralkodója és az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke, miután meglepetésszerű látogatásakor nem találta őket a hivatalban.
Az uralkodó még vasárnap reggel, a hét első munkanapján tett váratlan látogatást a városi kormányzatnál, és az egyik hivatalban a vezető tisztviselők helyett csak üres széküket és asztalukat találta.
A világhálón közzétett videofelvételen látható, amint a sejk zavarában egy kiadványt kezd el lapozgatni, miközben arra vár, hogy a hivatal vezetői beérjenek a munkahelyükre. Mint kiderült, a koronaherceg feleslegesen várt.
A kínos incidens nyomán Ál-Maktúm hétfőn kilenc magas rangú köztisztviselőt menesztett: a jogi tanácsadót, a jogi ügyek igazgatóját és helyettesét, s további hat osztályvezetőt.
Hivatalának közleménye szerint az uralkodó megköszönte a kilenc vezető korábbi munkáját, és "sok szerencsét kívánt nekik". A közlemény leszögezi: a döntés tükrözi a sejk azon szándékát, hogy "fiatal vezetők új generációja vehesse vállára a fejlődés következő szakaszával járó felelősséget".
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.