brusszel


Az LMP kérdőre vonná a Kliket

Figyelő Online
2016.09.01  13:17   
mail
nyomtatás
Az átalakuló Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) kialakítására elköltött 10 milliárd forint felhasználását bírálta csütörtök sajtótájékoztatóján Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.
A politikus érthetetlennek nevezte a két éven át futó Köznevelés az iskolában program számos elemét és költségeit, a többi közt a bérköltségekre kifizetett 2 milliárd forintot, a mérnöki szakértői díjakra fordított ugyanekkora összeget, valamint azt, hogy a Klik 1,5 milliárd forintot költött szellemi termékek létrehozására, további 500 milliót pedig projektmenedzsmentre.

Hozzátette: kikérték a központ szerződéseit, amelyek közül több nem lelhető fel a Közbeszerzési Értesítőben.

Ezek közül Hadházy Ákos számos tételt ítélt vérlázítónak és megmagyarázhatatlannak, a többi közt azt, hogy a nagy számú ingatlannal rendelkező intézmény két év alatt 40 millió forintot költött irodaház bérlésére. Jól járt a Microsoft Hungary Kft. is - fogalmazott -, amely 340 millió forintot kapott szoftverfejlesztésre, 228 milliót rendszer bevezetési tanácsadó szolgáltatásra, integrációs szakértőt pedig 77 millió forintért kölcsönzött a Kliknek.

A projekt végén nyolc tanulmány született, amelyek közül többen fedezhetők fel azonos tartalmak - fűzte hozzá.

Közölte azt is: az LMP a korrupció megfékezése érdekében nyomozó bírákra bízná az ügyészség ellenőrzését, de szélesítené a feljelentők jogait is, a többi közt a fellebbezés lehetőségével.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: KlikLMP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.