brusszel


Stratégiai megállapodást kötött a Tesco és a Waberer's-Szemerey

Figyelő Online
2016.09.01  15:16   
mail
nyomtatás
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Tesco és a Waberer's-Szemerey Logisztikai Kft., a jövőben a Waberer's-Szemerey látja el az áruházlánc magyarországi áruszállítási feladatait - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
A megállapodás arra is kiterjed, hogy az eddig a Tesco-Global Áruházak személyi állományába tartozó gépjárművezetők, tolatómunkások és áruszállítási karbantartók a Waberer's-Szemerey alkalmazásában folytatják munkájukat, ahol garantálják a munkakörük megtartását, illetve a munkaviszony feltételeinek megőrzését - olvasható a közleményben.

A hosszú távú együttműködés mind a Tesco gyáli, mind a herceghalmi logisztikai központ szállítmányait érinti.

Az MTI kérdésre a Tesco sajtóosztálya közölte: a stratégiai megállapodás eredményeként senki sem veszíti el a munkáját. Az új munkáltató automatikusan részese lesz a fennálló munkaviszonynak és átveszi a jelenlegi munkáltató (Tesco) helyét. A munkaviszonyokat a Tesco nem fogja megszüntetni.

A Tesco a lépéssel a hatékonyságot szeretné növelni, illetve egyszerűsíteni a munkát, jobban koncentrálva a vásárlók kiszolgálására - közölték.

Nyereséggel zárta legutóbbi gazdálkodási évét a Tesco-Global Áruházak Zrt. Magyarországon: a cég adózás utáni eredménye 13,2 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi jelentős, 68 milliárd forintos veszteséget követően. Az értékesítés nettó árbevétele a 2015. március 1. és 2016. február 29. közötti üzleti évben 0,71 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, így 614 milliárd forint volt.

A Waberer's International Zrt. árbevétele 6,4 százalékkal 276,4 millió euróra, mintegy 85 milliárd forintra nőtt 2016 első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest - közölte a közúti fuvarozó vállalat korábban az MTI-vel. A vállalat saját tulajdonú, 3500 egységből álló flottájának futásteljesítménye a vizsgált időszakban 222 millió kilométer volt, csaknem 9 millió kilométerrel több, mint 2015 első fél évében. A társaság tavalyi árbevétele 5,3 százalékkal, 522,5 millió euróra, mintegy 160 milliárd forintra emelkedett a megelőző évhez képest.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Tesco

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.