brusszel


Liberálisok: a metrófelújítás finanszírozása még mindig bizonytalan

Figyelő Online
2016.09.03  15:40   
mail
nyomtatás
A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint csak nyitott kérdések maradtak a pénteki Orbán-Tarlós találkozó után, a miniszterelnök és a főpolgármester a korábbi kérdésekre sem adott választ.
Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke szombati sajtótájékoztatója után azt mondta, továbbra is bizonytalan, hogy a 3-as metró felújításának fedezet nélküli részét miből finanszírozzák. Vissza nem térítendő támogatást az unió nem fog adni a projekt műszaki tartalma miatt, ezért egy kedvező kamatozású hitel lenne a legjobb megoldás - vélekedett.

Hangsúlyozta: szakmai hibákat követtek el a tervezés során, a projektnek nincs olyan plusz eleme, amely miatt az unió támogatná, így az nem valósulhat meg teljesen. Ezért Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester a felelős - tette hozzá.
Szabadai Viktor beszélt arról is, hogy a HÉV állami tulajdonba átadásának folyamatában alulértékelték a vasút vagyonát, nem számították bele az engedélyeket. A tulajdonosváltás szerinte kérdésessé teszi a HÉV integrálásának módját az elektronikus jegyrendszerbe. Azt sem döntötték el, hogyan hangolják össze a HÉV-et a fővárosi közlekedéssel, és bizonytalanná vált a szentendrei és ráckevei vonal összekötésének terve is - mondta a politikus.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: MLPmetró

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.