brusszel


Az LMP nem kér az unió és Kanada közötti kereskedelmi egyezményből

Figyelő Online
2016.09.03  16:00   
mail
nyomtatás
Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy minden uniós szinten mondjon nemet az európai közösség és a Kanada közti kereskedelmi egyezményre (CETA).
Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatója után kifejtette: a világ társadalmai egyre kevesebb gazdagra és egyre több szegényre szakadnak szét, 65 embernek van a világon annyi vagyona, mint 3,5 milliárdnak. "Az olló tovább nyílik" - hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve: ez a folyamat nem csak az életkörülményekre, hanem a gazdasági fejlődési lehetőségekre is visszahat.
Közölte: a folyamatban jelentős szerepük van a szabadkereskedelmi egyezményeknek, amelyek a gazdag országokat és a multinacionális cégeket még gazdagabbá teszik, részben azzal, hogy a tőkemozgás elől minden korlátot lebontanak.

Az unió két ilyen egyezményt tárgyal, az egyiket az Egyesült Államokkal (TTIP), a másodikat Kanadával (CETA), és mindkettőt a legnagyobb titokban készítették elő - mondta.
A Kanadával kötendő, hamarosan az unió által is tárgyalandó megállapodásban fogalomként szerepel a befektetők jogos elvárása - hívta fel a figyelmet Schmuck Erzsébet. Ez a politikus szerint indokolatlanul kitárja a kaput a pereskedések előtt, a vitarendezési eljárások pedig nem egyeztethetőek össze az uniós joggal.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: LMPCETA

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.