brusszel


Dömötör Csaba: komolytalan a Magyar Nemzet írása

Figyelő Online
2016.09.06  12:55   
mail
nyomtatás
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára komolytalan állításokon alapuló cikknek minősített kedden a Magyar Nemzet azon írását, amely szerint egy jogerősen elítélt orosz állampolgár is letelepedési kötvényt tudott vásárolni, kijátszva a hatóságokat.
Komolytalan állításokon, rágalmakon alapul a Magyar Nemzet cikke - mondta Dömötör Csaba egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón kérdésre. Hozzátette, a cikk meg nem nevezett külföldiekre hivatkozik, "és így nehéz komolyan venni".
A Belügyminisztérium már több esetben beszámolt a biztonsági előírásokról - emlékeztetett az államtitkár, kifejtve: többek között elmondták, hogy a kötvények vásárlóit többszörösen szűrik, többek között a rendőrség, a nemzetbiztonsági szervek és a Terrorelhárítási Központ is.
Ha valaki méltatlannak bizonyul a letelepedési kötvény vásárlására, akkor az engedély visszavonható a jogszabályok értelmében - jegyezte meg Dömötör Csaba.
Hozzáfűzte, hogy a korábbi 8 helyett 30 nap áll a hatságok rendelkezésére, és az eljárás a kérelmező családtagjaira is vonatkozik.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.