brusszel


PM: a kormány csak érdekből jótékonykodik

Figyelő Online
2016.09.07  16:52   
mail
nyomtatás
A Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja úgy véli, hogy a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot csupán propagandacélokból hozzák létre.
V. Naszályi Márta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az októberi kvótareferendum után a helyettes államtitkárság valószínűleg egy funkció nélküli kifizetőhellyé válik, vagy pedig csendben megszűnik.

A politikus szavai szerint, mindenkinek fel kell emelnie a szavát, amikor a világon bárhol a vallásuk miatt üldöznek embereket, de úgy tűnik, hogy a kormány csak akkor jótékonykodik, ha ehhez közvetlen érdeke fűződik. A PM nem érti, hogy a helyettes államtitkárság miért a Közel-Keleten élő keresztényekkel foglalkozik, amikor világszerte számtalan ember szorulna rá a segítségre - mondta.

V. Naszályi Márta hozzátette: kíváncsiak arra, hogy a kabinet miért a kampány közepén állt elő a témával, miért éppen három millió eurót szánnak a helyettes államtitkárságra és hogy ebből mennyi jut az üldözötteknek és mennyi az államtitkárság dolgozóinak.

Az elnökségi tag kérdésesnek nevezte annak a kormánynak a hitelességét, amelyik "1300 más vallású embert nemzetrontó végveszélynek állít be". Szavai szerint a kereszténységet csupán egyetlen módon lehet védeni, "Krisztus tanításának a követésével". Végül felszólította a kormányt, hogy fejezze be a "gyűlöletkeltő kampányt" amivel "meggyalázza" a valóban jó szándékú emberek tetteit.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.