brusszel


Kiestek a kiskosárból

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2016.09.15  08:00   
mail
nyomtatás
A Figyelő értesülései szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) érdeklődését is felkeltette, hogy miközben Andy Vajna csatornái számolatlanul kerülnek be a MinDig TV ingyenes állami csomagba, az Euronewst kidobták onnan. Bár hivatalos eljárás egyelőre nincsen az ügyben, a szervezetnél állítólag elkezdték begyűjteni az információkat. Más kérdés, hogy szakértők szerint nem igazán látszik, hogyan tudna az OLAF fogást találni az ügyön.
A legnézettebb európai hírcsatorna azóta elérhetetlen a MinDig TV nézői számára, amióta az Antenna Hungária Zrt. (AH) július végén nagy büszkén bejelentette: új adókkal bővíti az analóg földfelszíni sugárzás utódjaként létrejött ingyenes digitális csomag kínálatát. Bár ekkor Vajna legfrissebb csatornáinak még a nevét sem lehetett ismerni (az AH közleményében is csak a „TV2 csoport új csatornájaként" hivatkoztak rájuk), az már eldőlt, hogy bárki ingyenesen nézheti őket. Mivel azonban a kapacitás korlátos, ahhoz, hogy az új kiválasztottak bekerülhessenek valakinek mennie kellett, és ez lett az Euronews. A Mindig TV 12 csatornájából jelenleg hat közszolgálati, és négy tartozik a TV2 csoporthoz.

További részletek a Figyelő 2016/37. számában!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.