brusszel


Bakondi: sok minden a bolgár határon fog eldőlni

Figyelő Online
2016.09.18  11:30   
mail
nyomtatás
Pozitív eredménye a pénteki EU-csúcsnak, hogy az unió forrásokkal is segíti a bolgár határőrizetet, mert sok minden a bolgár határon fog eldőlni a következő hetekben, hónapokban - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója
Bakondi György hozzátette, Görögországban több mint 65 ezer nyilvántartott migráns van, minden korábbinál több, akik új útvonalakat keresnek a továbbjutáshoz. Ezek közül egyik a bolgár, a másik Albánián, Koszovón és Szerbián át Magyarországra vagy a hármashatárhoz, Románia felé vezet - mondta.

Kitért arra, hogy a pénteki pozsonyi EU-csúcson a legtöbb tagállam jelen lévő miniszterelnöke támogatta az egységes európai hadsereg felállításának gondolatát. Hozzátette, bár ez még egy gondolat, de fontos, mert Nagy-Britannia kiválásával az Európai Unió új biztonságpolitikai helyzetbe kerül, keleten Ukrajna, délen az Olaszországba és Görögországba érkező migránsok nagy tömege jelent nagyon komoly kihívást.

Úgy vélte, a V4-ek a menekültválság megoldására adott életszerű, reális javaslatai vonzerőt jelentenek Ausztria, vagy akár más országok számára is.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.