brusszel


A Moody's is felminősítheti Magyarországot

Figyelő Online
2016.09.20  10:12   
mail
nyomtatás
A Standard & Poors (S&P) nemzetközi hitelminősítő pénteki felminősítési döntése után a Moody's-tól is hasonló lépést vár novemberben Pesuth Tamás közgazdász.
A Corvinus Egyetem nemzetközi igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden reggel kifejtette: az S&P bejelentését követően a 10 éves futamidejű állampapírok hozama több bázisponttal csökkent. Ha novemberben a Moody's is felminősíti Magyarországot, az további néhány bázispontnyi hozamcsökkenést eredményezhet, és valószínűleg hosszabb távon is tartható lesz az alacsony kamatszint melletti adósságfinanszírozás.
Felidézte azt is, hogy a nagy intézményi befektetőknél követelmény, hogy a három nagy hitelminősítőből kettőnél legyen befektetésre ajánlott az adott terület. Magyarországnál ez már megvalósult, a Moody's felminősítése pedig tovább javíthat az ország pozícióján - jegyezte meg.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.