brusszel


Megszólalt a Figyelőnek Vajda Zita, Matolcsy választottja

Figyelő Online - Cseke Hajnalka
2016.09.22  09:35   
mail
nyomtatás
Nem bujkálunk, összetartozunk - nyilatkozta a Figyelő című üzleti és gazdasági lap e heti számában Vajda Zita, az MNB PAGEO Alapítványának igazgató- helyettese annak kapcsán, hogy közös fotó készült róla és Matolcsy Györgyről, az MNB elnökéről.
A lap egyebek között arról kérdezte, minek köszönheti gyors karrierjét. Vajda Zita a lapnak hangsúlyozta, hogy a nemzetgazdasági minisztériumi megbízatásai előtt a világ egyik legnevesebb multinacionális pénzügyi szolgáltató vállalatánál, a Morgan Stanley-nél dolgozott, megbízatásait megalapozottan, a szakismerete birtokában nyerte el.

„Úgy gondolom, hogy Magyarországon egy olyan nőt, aki k&eacu te;t gazdasági, pénzügyi diplomával rendelkezik, felsőfokon beszél angolul, s két szakmai nyelvvizsgája van, ugyanúgy kell értékelni, mint a férfiakat. Miért ne lehetnénk, mi nők is gazdasági igazgatóhelyettesi pozícióban, amikor mi is ugyanannyit teszünk le az asztalra?" - fogalmazott a Figyelőnek. A lapnak adott interjúban egyebek között beszél arról, hogy miért fontos Ázsia és India kutatása, miért tartott jóga órákat a jegybank alkalmazottainak, s édesanyja mekkora összegért vállalt könyvelői megbízatást az MNB alapítványainál.

A teljes interjú a Figyelő 2016/38. számában olvasható.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.