brusszel


Mire jó a közfoglalkoztatás?

Figyelő Online
2016.09.22  14:23   
mail
nyomtatás
A közfoglalkoztatás a kiúttalan, jövőtlen embereknek adott lehetőséget, hogy hasznosnak érezhessék magukat és kapcsolódni tudjanak a saját közegük mindennapi életébe - erről Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt a II. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás megnyitóján csütörtökön Budapesten, a Vajdahunyad várban.

Hangsúlyozta: a közfoglalkoztatás sokszor vitatéma a politikai közbeszédben, azonban nem egy állandó, végleges állapotról, hanem átmeneti lehetőségről van szó. Pogácsás Tibor szerint az, hogy meddig van szükség rá, sok összetevőtől függ, de úgy vélte, hogy mindaddig működtetni kell, amíg vannak olyan hátrányos helyzetű térségek és települések, ahol az elsődleges munkaerőpiac nem tudja megoldani a foglalkoztatási problémákat.

Beszámolt arról is, hogy 2011 és 2016 között 1230 milliárd forintot fordított a kormány a foglalkoztatás fejlesztésére, idén 340, jövőre 325 milliárd forintot szánnak erre a célra.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.