brusszel


Kivégzik a letelepedési kötvényeket?

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2016.09.22  15:10   
mail
nyomtatás
A kormánynak komoly tervei vannak az állampapírpiaccal.

Megszűnhet a letelepedési kötvény? A magyar állam újra kilép a devizakötvény piacra? Lázár János szerint mindez elképzelhető. Erről lapunk kérdésére beszélt a mai Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár arról számolt be, hogy a múlt pénteki felminősítés után (az S&P minősítette fel Magyarországot) Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, vizsgálja meg, milyen lehetőségek nyíltak az állampapírpiacon a felminősítés után. Lázár kérdésünkre, hogy ez jelentheti-e az adósságtörlesztés felgyorsítását, vagy devizakötvények kibocsátását, azt mondta: minden lehetséges. Majd hozzátette, a minisztérium vizsgálata érinti a letelepedési kötvényeket. Rákérdeztünk, hogy ez a rendszer meg is szűnhet, az erre adott válaszából pedig az derült ki, hogy ez is elképzelhető.

A Figyelő kérdésére elmondta továbbá, hogy leghamarabb decemberben kerülhet a parlament elé az NGM javaslata a gazdaságösztönző intézkedésekről, melynek része lesz a járulékterhek újragondolása. A kiskereskedelem szabályozásának módosítása - amelynek fő célja a magyar tulajdoni hányad növelése - pedig október 4-én kerül első olvasatban a stratégiai kabinet elé.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.