brusszel


Magyarország erején felül teljesít

Figyelő Online
2016.09.22  16:13   
mail
nyomtatás
Magyarország és a Magyar Honvédség erején felül teljesít a béke megteremtésével összefüggő feladatokban - erről számolt be az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülése utáni sajtótájékoztatóján a testület fideszes elnöke.
Kósa Lajos kiemelte: migrációs probléma megoldásához oda kell vinni a segítséget, ahonnan az emberek jönnek, a helyi konfliktusokat kell rendezni, a fizikai biztonságot kell garantálni. Megjegyezte, a tömeges migráció egyik kiváltó oka, hogy számos országban kifejezetten rossz a biztonsági helyzet, háború dúl, magas a terrorizmus kockázata.

A Magyar Honvédség külföldi missziós tevékenysége is a béke megteremtését, a béke biztosítását szolgálja. Emellett a Magyarország déli határaira nehezedő migrációs nyomás feltartóztatásában is nélkülözhetetlen erőt jelentenek a magyar katonák - emelte ki a kormánypárti politikus.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.