brusszel


Gyerekek, vigyázzatok az egészségetekre!

Figyelő Online
2016.09.26  17:00   
mail
nyomtatás
Az egészségmegőrzésről, az egészséges életmód és környezet fontosságáról tartott általános iskolásoknak rendkívüli osztályfőnöki órát Szentes Tamás országos tisztifőorvos hétfőn Budapesten.

A Kispesti Kós Károly Általános Iskolában tartott óra keretében - a gyerekek aktív közreműködése mellett - a szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy miért fontos a személyi higiénia mellett a közvetlen környezet, az iskola és az otthon rendben tartása.
Pándics Tamás, az Országos Közegészségügyi Központ főigazgatója arról beszélt a gyerekeknek, hogy mi okozhat megbetegedést, melyek azok a környezeti hatások, amelyek károsan befolyásolhatják az egészséget.

Szó volt az étkezések előtti kézmosás, a mindennapi fogápolás, a rendszeres szellőztetés fontosságáról, illetve az iskola és annak közvetlen környezete rendben tartásáról a különböző allergén növények vonatkozásában.

Zuborné Sallai Márta igazgató arról beszélgetett a gyerekekkel, mit tudnak tenni közösen azért, hogy egészségesebbé tegyék az iskolai környezetet. Az igazgató elmondta, iskolájukban különösen odafigyelnek a mindennapos higiéniára, a mosdókban mindig van szappan, kéztörlő és papír, felhívják a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára a gyerekek figyelmét, emellett pedig minden évben megtartják a Föld és a víz napját, valamint az állatok napját.

Kiemelte, igyekeznek zöldebbé tenni az iskolaépületet környezetét, az udvaron saját veteményeskert van, amelyet a gyerekek gondoznak.
Véleménye szerint fontos, hogy a közvetlen környezet iránti felelősség erősödjön a gyerekekben, és megtanulják, ők mit tudnak tenni saját környezetük megvédése érdekében.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.