brusszel


Megfelelő a magyar katasztrófavédelmi rendszer

Figyelő Online
2016.09.28  11:47   
mail
nyomtatás
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elemzése szerint a magyar katasztrófavédelmi rendszer megfelelő biztonságot nyújt a lakosság számára.
Az ÁSZ az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a katasztrófavédelmi rendszer működéséről a számvevőszék legutóbb 2011-ben készített jelentést, ez alapján készült el a 2012. január 1-jétől hatályos új katasztrófavédelmi szabályozás. A mostani elemzésben a megújított rendszert, valamint az irányító Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) működését értékelték.

Az elemzés elkészítését indokolta, hogy az új szabályozás hatályba lépése óta eltelt mintegy öt esztendő már elegendő ahhoz, hogy a megújított katasztrófavédelmi rendszer megítélhető legyen a katasztrófavédelem valamennyi - polgári védelem, tűzvédelem, iparbiztonság - területén.

Az elemzésre azért is szükség volt, mert az utóbbi években a természeti és ipari csapások mellett megjelent az illegális bevándorlás mint civilizációs fenyegetettség.

"Az ÁSZ elemzése arra a következtetésre jutott, hogy az átalakítással az állam egyszerre valósította meg a katasztrófavédelem szervezeteinek integrációját, professzionalizálását és a társadalom ösztönzött bevonását", melynek következtében az OKF hatékonyabban működik.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.