brusszel


Steinmeier: Az el nem ért népszavazási küszöb világos válasz

Figyelő Online
2016.10.04  10:30   
mail
nyomtatás
A magyar kormánynak kell választ találnia arra a helyzetre, hogy az alacsony részvételi arány miatt érvénytelen lett az európai uniós menekültkvótát elutasító népszavazás - jelentette ki hétfőn Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter Pozsonyban.
"Az (el nem ért) népszavazási küszöb világos válasz, sok ember nem ment el. Most a magyar kormány kezében van, hogy megfelelő megoldást és választ találjon" - fogalmazott a német külügyminiszter, aki Pozsonyban szlovák kollégájával, Miroslav Lajcákkal tárgyalt.
Mindkét miniszter azt emelte ki, hogy a menekültkérdésben "közös európai megoldásra van szükség." A német külügyminiszter szerint ugyanakkor rámutatott: az egyes tagországoknak a megoldáskeresés során kölcsönösen meg kell hallgatniuk a másik véleményét.

"Nem fér kétség ahhoz, hogy a menekültprobléma nem egyetlen ország problémája, ezért azt csak közösen lehet megoldani" - fogalmazott Steinmeiert. Hasonló véleményének adott hangot Miroslav Lajcák, szlovák külügyminiszter is, akinek szavait a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte.
Függetlenül a magyar kvótareferendum eredményétől, tudatosítani kell, hogy a migráció valóban az unió egészét érintő közös kihívás, s az arra adható helyes válaszok kereséséböl, mint ahogy a válság kezeléséből is, minden egyes tagországnak ki kell vennie a maga részét - fogalmazott az ENSZ főtitkári posztra pályázó szlovák miniszter.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.