brusszel


Félelmetes jóslattal állt elő a DK

Figyelő Online
2016.10.05  14:30   
mail
nyomtatás
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint összeomolhat a magyar gazdaság amennyiben Brüsszel az "orbáni korrupció" miatt valóban felfüggeszti az európai uniós támogatásokat.

Oláh Lajos, az ellenzéki párt független országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett: sajtóhírek szerint az EU felfüggesztheti az összes Magyarországnak szánt fejlesztési pénz kifizetését, mivel a pályáztatásért felelős szervek nem függetlenül működnek.

"Magyarán szólva az EU-nak nem tetszik, hogy az európai adófizetők pénzét nem a tisztességes magyar vállalkozások, hanem Mészáros Lőrinc és a miniszterelnök veje kapja" - fogalmazott.

A DK politikusa szerint az "EU-val kirakatharcot mímelő Orbán Viktornak a fülét-farkát be kellene húznia azok után, hogy Brüsszelből kell szólni amiatt, hogy ne lopja el a magyarok pénzét".

Szerinte a kormányváltás után "Orbán Viktornak és tettestársainak" a független igazságszolgáltatás előtt kell majd felelniük "az ország kirablásáért".

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.