brusszel


Habony exportálása - A francia és a horvát meló

Figyelő Online - Brückner Gergely–Baka F. Zoltán
2016.10.06  07:00   
mail
nyomtatás
Európai szövetségeseket remélhet a Fidesz attól, hogy Habony Árpád immár nem csak itthon, de Horvátországban és Franciaországban is segíti a jobboldal politikai győzelmét.
Magyarország leghíresebb „nem-közszereplője", a miniszterelnök láthatatlan tanácsadója és politikai stratégája, Habony Árpád nemzetközi politikai tanácsadó lett. Információink szerint az amerikai Arthur J. Finkelsteinnel közösen birtokolt és Lánczi Tamás által ügyvezetett londoni Danube Business Consulting Ltd. legalább két nagyobb nemzetközi munkában is részt vett az elmúlt egy évben. Horvátországban, ahol gyakorlatilag folyamatos a választási üzemmód, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnevezésű jobboldali keresztény párt, míg Franciaországban a visszatérésre készülő volt elnök, a republikánus (volt UMP) Nicolas Sarkozy kampányának vezető tanácsadója.

További részletek a Figyelő 2016/40. számában.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.