brusszel


Figyelő Top200: csak olyan cégek kapjanak bármilyen támogatást, amelyek megállják helyüket a piacon

Figyelő Online
2016.10.13  12:15   
mail
nyomtatás
Az európai uniós források felhasználásában a visszatérítendő támogatási formák erősödnek - hangzott el a Figyelő Top200 konferencián csütörtökön, Budapesten.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára elmondta: a kormány érdeke, hogy az uniós forrásokat a visszatérítendő támogatások irányába terelje. Hozzátette: stratégiai igény az is, hogy csak olyan cégek kapjanak bármilyen támogatást, amelyek megállják helyüket a piacon.

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára szólt arról, hogy a jövőben a cégek számára komplex pályázatok is megjelennek, amelyek a vissza nem térítendő mellett visszatérítendő támogatásokat is tartalmaznak.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.