brusszel


Figyelő Top 200 Gála: ezek a vállalatok a magyar gazdaság szebbik arcát mutatják

Figyelő Online
2016.10.15  09:20   
mail
nyomtatás
A legsikeresebb magyar vállalatok példája mutatja, hogy jó úton jár az ország, a magyar gazdaság a nagyobb növekedés, magasabb hozzáadott érték és a hatékonyabb foglalkoztatás irányába halad - emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, a Figyelő hetilap legsikeresebb vállalatokat díjazó TOP 200 Gáláján.

Hozzátette: a jelen lévő vállalatok sokat tettek azért, hogy a magyar gazdaság, akár a foglalkoztatás vagy a befektetés oldaláról "egyre szebbik arcát mutassa". A miniszter szerint a jövőben az uniós támogatásoknak kisebb szerepet kell szánni, mivel ez visszafogó tényezője a magyar gazdaság vállalkozói szellemének, leszoktatja a vállalatokat a kockázatvállalásról, hogy reálisan mérlegeljék a kamatokat, hiteleket, egy vállalkozás kilátásait. Kitért arra, hogy a gazdasági tárca kezdeményezte a Versenyképességi Tanács felállítását, amely a gazdasági élet szereplőivel, kutatóintézetekkel, egyetemekkel, az államigazgatás szereplőivel együtt tudja eldönteni, hova kell helyezni a hangsúlyokat a következő években, hogy Magyarország kezelni tudja az előtte álló kihívásokat.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédet mond a Figyelő hetilap legsikeresebb vállalatokat díjazó Top 200 gáláján a Müpában 2016. október 14-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Lambert Gábor, a hetilap főszerkesztője elmondta, a Figyelő csaknem 30 éve állítja össze listáit és elemzését a legnagyobb magyar vállalatok mérlegadataiból. Ismertetése szerint tavaly "jó éve volt" a top 200 vállalatnak Magyarországon, árbevételük nagyjából tizedével nőtt. A "klubba" ezúttal már 37,5 milliárd forinttal lehetett bekerülni - mondta.

A díjátadó gálán Varga Mihály a Figyelő TOP 2000 "Az év vállalata díjat" a ThyssenKrupp Prestának adta át.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Figyelő Top200

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.