brusszel


Internet: meglepőt léptek az oroszok

Figyelő Online
2016.10.19  15:14   
mail
nyomtatás
Az internethez hasonló saját kommunikációs rendszert hozott létre az orosz hadsereg - jelentette szerdán az Izvesztyija című orosz napilap a védelmi minisztériumból származó értesülésekre hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy a munkálatokat nyár végén fejezték be, és az Adattovábbítás Zárt Szegmense (ZSZPD) elnevezésű hálózat azóta teljes terjedelmében üzemel. A tárca a rendszer kiterjesztését, újabb terminálok elhelyezését tervezi a csapategységeknél.

Az Izvesztyija szerint a ZSZPD nincs összekapcsolva az internettel. A védelmi minisztérium rendszeréhez csatlakoztatott összes számítógépet védik az illetéktelen behatolóktól, a titkos információkat saját elektronikus levelezőrendszerben továbbítják. A komputereket a vezérkar államtitok-védelemért felelős 8. osztálya hitelesíti.
Az orosz katonai internet a Rosztyelekom (Rostelecom) állami távközlési cég infrastruktúrájára épül. Minden katonai egységnél szervereket állítottak fel, amelyek kódolják és csomagokra bontva továbbítják az információt.

Februárban a Vedomosztyi című napilap arról számolt be, hogy a távközlési minisztérium olyan törvénytervezetet készített elő, amelynek értelmében - a külföldről jövő támadások kivédése érdekében - állami ellenőrzés alá vonnák az Oroszországon áthaladó internetforgalmat.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.