brusszel


Rekordszintre nőtt Magyarország felett átrepülő gépek száma

Figyelő Online
2016.10.28  15:27   
mail
nyomtatás
Rekordszintre nőtt a nyári időszakban a Magyarország felett átrepülő gépek száma, augusztus 6-án abszolút rekord is született: 2745 járat haladt át az ország felett - közölte a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.
A szakszolgálat közleménye szerint a nyári időszakban havonta 2-3 százalékkal nőtt a magyar légtér forgalma az előző évihez képest, az átrepülő forgalom augusztus minden szombatján meghaladta a napi 2700 járatot.
A magyar légiforgalmi irányítók idén júliusban és augusztusban is több mint havi 100 ezer repülőgép, illetve a fedélzetükön tartózkodó közel 40 millió utas biztonságáért feleltek sikeresen - olvasható a közleményben.
Megjegyezték, hogy az irányításban október végéig tart a nyári időszak, amelynek forgalma kétszerese a télinek, az utazási szezon pedig egyre hosszabb, április végétől október végéig tart.
A HungaroControl az elmúlt években jelentős, 20 százalékos forgalombővülést mért a magyar légtérben, amelynek oka, hogy az európai útvonalhálózat jelentősen átalakult: az orosz-ukrán válság és a Malaysia Airlines 2014. július 17-i 17-es járatának lelövése miatt a magyar légteret használják inkább a pilóták.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.