brusszel


Több ponton változhat az ügyvédi törvény

Figyelő Online
2016.11.01  11:09   
mail
nyomtatás
Több ponton is változhat az ügyvédekre vonatkozó törvény, az érintettek az igazságügyi minisztérium honlapján értékelhetik a változtatások koncepcióját, amely alapján később elkészülhet a jogszabály módosító javaslata - mondta ifj. Balsai István ügyvéd.
A szakember a változtatásokra példaként említette, hogy a jövőben a cégek, vállalatok jogi képviseletét munkavállalóként ellátó jogtanácsosok is az ügyvédi kamara tagjai lehetnek, amivel jogaik és kötelezettségeik is bővülhetnek.
Az igazságügyi tárca törvénymódosítási koncepciója emellett a jelenlegi 8 millió forint többszörösére emelné az ügyvédi felelősségbiztosítás minimális mértékét, továbbá lehetővé tenné, hogy az ügyvédek az adótanácsadás mellett más területen is munkát végezzenek, így például társasház- és vagyonkezelést, valamint biztosítási ügyek intézését - fejtette ki ifj. Balsai István.
Hozzátette, hogy megszűnhetnek a tisztán sikerdíjas ügyvédi megbízások egy minimális ügyvédi rezsióradíj bevezetésével.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.