brusszel


Új rákgyógyszereket támogat az OEP

Figyelő Online - Nógrádi Tóth Erzsébet
2016.11.02  17:02   
mail
nyomtatás
A KSH adatai szerint hazánkban 2013-ban az összes halálozás negyedét a rosszindulatú daganatok okozták. A számítások szerint több ezer előrehaladott áttétes daganatos betegségben szenvedőnek jelent megoldást a kormányzat mostani döntése.

Négy onkológiai terápiás területen (melanoma, prosztatadaganat, onkohematológia, tüdődaganat) 15 új, innovatív gyógyszer társadalombiztosítási támogatásba történő befogadásáról döntött a kormány - tájékoztatott az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendelete lehetővé teszi, hogy megkezdődhet a gyógyulásra váró daganatos betegek transzparens és kiszámítható módon történő kezelése, ami kiemelten fontos a súlyos onkológiai betegségekben szenvedők számára.

A rendelet alapján a betegek jövő év januárjától juthatnak hozzá az új, sok esetben életmentő terápiákhoz, amely jelentősen javíthatja életkilátásaikat.
Az innovatív gyógyszeripari vállalatok folyamatosan végeznek kutatásokat és fejlesztéseket, hogy nem, vagy csak nehezen kezelhető betegségek esetén alkalmazható új hatóanyagokat, korszerűbb gyógyító terápiákat fejlesszenek ki. Ebben a folyamatban évente több, a korábbinál hatékonyabb onkológiai készítményt törzskönyveznek világszerte, ami különösen reménykeltő a magyar betegek számára is.

 

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.