brusszel


Az osztrák külügyminiszter higgadtságra int

Figyelő Online
2016.11.09  11:09   
mail
nyomtatás
A politikusokat a tetteik alapján kell megítélni, ezért meg kell őrizni a higgadtságot - mondta Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter Donald Trumpnak az amerikai elnökválasztáson aratott győzelmét követően.
Az Ö1 osztrák közszolgálati rádiónak adott szerdai nyilatkozata szerint az eredmény igen sok változást fog jelenti a világ és Európa számára. Mint mondta: egy ideig bizonytalanság lesz, hiszen "nem lehet előre látni, hogy mi vár ránk, mi marad Trump választási ígéreteiből".
Kurz kijelentette: Ausztria kitart eddig képviselt irányvonala mellett és az Európai Unió erős külpolitikáját támogatja.
Heinz Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a Facebook közösségi oldalán tett bejegyzésében gratulált Trumpnak a győzelemhez. Úgy vélte, hogy a választók fokozatosan "büntetik" a politikai baloldalt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: FPÖDonald Trump

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.