brusszel


Vona: Orbán elszokott a demokráciától

Figyelő Online
2016.11.09  11:21   
mail
nyomtatás
Orbán Viktor és a Fidesz az elmúlt hat évben elszokott a demokráciától - mondta szerdán, Dunaújvárosban a Jobbik elnöke a hetedik alkotmánymódosítás keddi parlamenti elutasítására reagálva.
Vona Gábor szavai szerint a demokrácia arról szól, hogy amikor egy-egy törvénymódosítás elfogadásához több párt együttes szavazatára van szükség, akkor az álláspontokat közelítik, majd konszenzusra jutva szavaznak. Most is ez történt, a Jobbik szavazataival átment volna az alaptörvény-módosítás - folytatta -, ehhez csak a "letelepedésikötvény-biznisz" megszüntetését kérték a kormánytól, ám ez nem történt meg.
Az az egyetlen oka a konszenzus elmaradásának, hogy Orbán Viktor hozzászokott, minden úgy van, ahogy ő elgondolja - jelentette ki.
Vona Gábor megismételte: ha a kormány eltörli a letelepedési kötvényeket, a Jobbik képes és hajlandó huszonnégy órán belül megszavazni az alaptörvény módosítását.
Az elnök bejelentette, hogy péntekre ötpárti egyeztetést hívtak össze, mert tisztázni szeretnék a kérdést a többi parlamenti frakcióval.

Azt mondta, nemzetbiztonsági és gazdasági szempontból is komoly aggályok vannak a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban, ráadásul "az elmúlt huszonhat év egyik legsúlyosabb nemzetbiztonsági botrányának számító Pharaon-ügy" kivizsgálását és lezárását is szeretnék elérni.
Vona Gábor kijelentette, hogy 2014 után 2018-ban is a Jobbiknak lesz a legjobb választási programja, mert politikusaik találkoznak a legtöbbet az emberekkel. Dunaújvárosi látogatása céljának nevezte, hogy megismerkedjen a helyiek problémáival, reményeivel, lehetőségeivel. Ma már kevés lakossági fórumokat tartani, a spontán találkozások sokkal inkább hozzájárulnak a Jobbik programjának kialakulásához - mondta.
Pintér Tamás, a térség jobbikos országgyűlési képviselője közölte, hogy szerdán a pártelnökkel ellátogatnak a papírgyárba, megtekintik a múzeum várostörténeti kiállítását, majd az egyházak helyi vezetőivel kerekasztal-beszélgetést tartanak, végül a nyugdíjasotthonban köszöntik az ott élőket.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.