brusszel


Szűkös a hely a Ludovikán a rendőröknek

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2016.11.10  11:12   
mail
nyomtatás
A rendészeti képzés bővítésére nincs felkészülve a Ludovika, nincs elég hely a hallgatók elhelyezésére.
Mint lapunk ma megjelent számában írtuk, új helyre költözhet a Magyar Természettudományi Múzeum (MTTM). Három lehetséges helyszín jön szóba tudomásunk szerint: Kőbányán az Éles sarokhoz közeli, jelenleg gazos terület, a Bosnyák tér mögötti, Újpalota felé eső terület illetve a Józsefvárosi pályaudvar. A költözésre azért van szükség, mert oktatási célra kell a hely a Ludovikán.

Nem mai terv egyébként, hogy új otthont kapjon a múzeum, de most érhet abba a fázisba, hogy meg is valósuljanak az elképzelések. Az MTTM a kilencvenes évek közepén költözött be a Ludovika által lovardának használt épületbe, ahol azt megelőzően sokáig az Alfa mozi üzemelt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem terjeszkedése azonban szükségessé tette a kapacitások újratervezését. A Figyelő úgy tudja, nem csak a múzeum elhelyezése okoz fejtörést a döntéshozóknak. A rendészeti képzésben részt vevők kollégiumi elhelyezését is meg kell oldaniuk, a rendelkezésre álló hely ugyanis szűkös. Azt a három éves képzésre tervezték, csakhogy a képzés ideje emelkedik, ennyi ember elhelyezését pedig csak úgy lehetne menedzselni, ha a környéken szobákat, lakásokat bérelnek a számukra. Vagyis nem csak az őslényleleteknek, de a rendőri pályára készülőknek is sürgősen új otthont kell találni.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: LudovikaMTTM

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.