brusszel


A Főpolgármesteri Hivatal szerint a DK akciója félelemkeltő

Figyelő Online
2016.11.18  14:34   
mail
nyomtatás
A Főpolgármesteri Hivatal szerint félelmet kelt a lakosságban a Demokratikus Koalíció (DK) röplapja a párt által "életveszélyesnek" titulált 3-as metróról.
Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője közleményében azt írta, a "TÜV Rheinland mérnökei már 2012-ben jelezték, hogy a metrókocsik műszaki állapota katasztrofális: minden metrókocsiban van 11 olyan alkatrész, amely több áldozatot követelő, halálos kimenetelű katasztrófát okozhat".
Az ellenzéki politikus jelezte: a Demokratikus Koalíció tájékoztató kampányt indít a 3-as metróban, és egy akciósorozattal fogja felkészíteni az utasokat minden eshetőségre. A képviselő ugyanakkor megjegyezte: "senkit sem szeretnénk az akciónkkal megijeszteni, épp ellenkezőleg: a felkészítéssel az utasok biztonságérzetét is szeretnénk növelni".
A Főpolgármesteri Hivatal erre reagáló, közleményében kiemelte: a DK a 3-as metró felújítása kapcsán "részben arcpirító, a valóságot meghamisító röplapokat terjeszt".
Kiemelték továbbá, hogy a röplap tartalma alkalmas a lakosságban félelemkeltésre és - a hivatal megítélése szerint - "közvetlen közveszéllyel járó esemény bekövetkezésével fenyeget".
Ez pedig a btk. 338 paragrafusa alapján három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - írták a közleményben.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.