brusszel


Halálos iram

VIRÁGZÓ KÉZIFEGYVERBIZNISZ
Figyelő Online - Devecsai János
2016.11.24  06:30   frissítve: 2016.11.23 10:24
mail
nyomtatás
Örülhetnek az amerikai fegyver-tartás-pártiak Donald Trump győzelmének, a gyártók számára viszont pár éves távlatban visszaesést hozhat. A közép-európai hadiüzemek a szíriai polgárháborúból profitálnak.
Mint annyi más fegyvergyártó, a Smith & Wesson is demokrata győzelemre és az iparágat sújtó megszorításokra készült az amerikai választások előtt. Ennek megfelelően új ösvényeken is elindultak: az idén egy késgyártót (Taylor Brands) és egy kempingfelszereléseket készítő vállalatot (Ultimate Survival Technologies) is felvásároltak. Aztán jött november 8. és vele az egész világot sokkoló fordulat. Donald Trump győzelme az elnökválasztáson azt is jelente...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2016/47 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200