brusszel


Tovább fejleszti borsodi gyárát a Sanofi

Figyelő Online - Nógrádi Tóth Erzsébet
2016.11.25  12:58   
mail
nyomtatás
Öt milliárd forint értékű korszerű és nagysebességű fecskendőtöltő és - átnéző sort telepít a Miskolc melletti csanyikvölgyi telephelyén a Sanofi - jelentette be a cégcsoport alelnöke a francia nagykövet és a magyar kormány képviselőinek jelenlétében.
A második legnagyobb magyarországi gyógyszertársaság 30 éve épített, csanyikvölgyi gyára évente közel 90 milliárd forintos értékben állít elő a legmagasabb európai szintű technológia alkalmazásával, steril körülmények között, injekciós készítményeket és egyszer használatos fecskendőket. A vállalat csanyikvölgyi üzeme 500 jól képzett szakembernek ad munkát, ami a régió foglalkoztatottsága szempontjából meghatározó jelentőségű. A csanyikvölgyi telephely a vállalat magyarországi termelésének jelentős részét adja.

„A Sanofi központja úgy döntött, hogy egy 5 milliárd forint értékű stratégiai beruházás keretében tovább fejleszti a csanyikvölgyi telephely gyártási tevékenységét. A korszerű és nagysebességű fecskendőtöltő és - átnéző sor telepítésével tovább növeljük a magyarországi teljesítményünket és versenyképességünket" - jelentette be Philippe Luscan, a Sanofi cégcsoport alelnöke.

A világ egyik vezető egészségügyi vállalataként ismert Sanofi a Chinoin örökségére építve mára a magyar gazdaság egyik legjelentősebb szereplőjévé vált. A Magyarországon jelenleg közel 2000 főt foglalkoztató francia nagyvállalat három gyártóegységével és egy disztribúciós platformjával a hazai gazdaság 20 legnagyobb vállalata közé tartozik, míg az exportőrök között a 14. helyet foglalja el. A Magyarországon gyártott termékek 85 százaléka exportra készül.

A társaság széles termékportfóliójában megtalálhatók a cukorbetegségre, a szív-érrendszeri betegségekre, a daganatos megbetegedésekre ajánlott terápiás megoldások, vakcinák, valamint a ritka betegségek elleni gyógyszerek, a generikus és a vény nélkül kapható készítmények, melyekkel a Sanofi elkötelezett a magyar betegek gyógyításában is. Nagy múltú örökségünkre és jelenlegi meghatározó piaci jelenlétünkre építve, közel 2000 munkatársunkkal büszkék vagyunk arra, hogy kiváló minőségű gyógyszereinkkel és innovatív megoldásainkkal nap mint nap a magyar emberek egészségi állapotának javításáért dolgozhatunk" - mondta Pierre Faury, a Sanofi Magyarország vezérigazgatója.

A Sanofi magyar gazdaságban betöltött kimagasló szerepének elismeréséül a magyar kormány stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a francia nagyvállalattal.
„A Sanofi - mind a francia, mind pedig a gyógyszergyártó vállalatok között - meghatározó szereplője a magyar piacnak, ezért is fontos hazánk számára, hogy a cégcsoport vezetői újra bizalmat szavaztak Magyarországnak, amikor a csanyikvölgyi gyáregység továbbfejlesztése mellett döntöttek. Az új beruházás is azt jelzi, hogy a Sanofi hosszú távú partnerként tekint Magyarországra" - emelte ki Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes. „Franciaország a legnagyobb tőkebefektetők között van Magyarországon, közel 4 milliárd euró tőkeberuházással, és a negyedik legnagyobb kereskedelmi partnere hazánknak" - tette hozzá.

„A Sanofi új magyarországi beruházása kiválóan példázza a két ország közötti gazdasági kapcsolatok virágzását, hiszen Franciaország a negyedik legfontosabb külföldi befektető Magyarországon, és a francia vállalatok 43 000 magyar munkavállalót foglalkoztatnak" - mondta Éric Fournier, Franciaország Magyarországra akkreditált nagykövete.
Címkék: Sanofi, Szabó László, Csanyikvölgy, Pierre Faury
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.