brusszel


Felvillanyozva!

Figyelő Online
2016.12.01  13:56   
mail
nyomtatás
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázatot és startup versenyt startup-ok, spin-off-ok, kis- és középvállalkozások, illetve felsőoktatási hallgatók, magányszemélyek számára. A pályázat szakmai partnere az IBM.

Az MVM Csoport új stratégiájában célul tűzte ki a kutatás, a fejlesztés és az innováció támogatását, illetve hogy felkutatja az innovatív ötleteket és segíti megvalósulásukat. Az MVM Csoport elsősorban olyan kreatív energiahatékony megoldásokat és technológiai újításokat keres, amelyek később be tudnak épülni mindennapjainkba.
Az MVM Edison program célja egy olyan startup ökoszisztéma kiépítése, amely alkalmas a jelenleg hazánkban fellelhető energetikai és energiatudatossági ötletek, illetve oktatási témájú hardverfejlesztésekkel és szoftverfejlesztésekkel, valamint a fenntartható designnal kapcsolatos kezdeményezések inkubálására.
A program az inkubáción túl, továbbképzéssel és mentorok bevonásával járul hozzá a termékek, fejlesztések sikerességéhez, piacra segítéséhez.
A technológiai fejlesztések felkutatása érdekében indul el a program első része, az MVM Edison Light Up! pályázat és verseny. A program szakmai partnere az IBM, amely speciális szakmai szolgáltatásaival segíti a hazai energetikai innovációk nemzetközi minőségének elérését és piacra lépését.

Edison Light Up! pályázathoz készült filmet az alábbi linken tekintheti meg:
https://www.youtube.com/watch?v=Nwl_EZxAKWQ


A pályázatra az alábbi négy kategóriában lehet benyújtani pályaműveket:

1.     Általános energiatermelés és felhasználás, mint például:

▫ Megújuló és fenntartható energia (renewable energy)
▫ Smart hálózat (smart grids)
▫ Intelligens energiatermelés és üzemeltetés (smart energy)

2.     Személyes és háztartási szintű energiatermelés és felhasználás, mint például:

▫ Okos otthon rendszerek (smart home)
▫ Okos mérés, irányítási és visszajelző rendszerek (intelligent feedback)

3.     Irodai és ipari szintű energiatermelés és felhasználás, mint például:

▫ Megújuló és fenntartható energiatermelés (renewable energy)
▫ Dinamikus energiafelhasználási rendszerek (dynamic power consumption)

4.      Városi és közösségi szintű energiatermelés és felhasználás, mint például:

▫ Okos város energiatermelése és irányítása (smart city)
▫ E-mobilitás fejlesztések (smart mobility)
▫ Elektromos töltési lehetőségek (electric vehicle charging)

A jelentkezéseket 2016. december 5. és 2017. február 17. között lehet feltölteni a www.mvmedison.hu oldalon.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200