brusszel


Az MLP átvizsgálná Ásotthalom összes szerződését

Figyelő Online
2016.12.06  11:38   
mail
nyomtatás
A Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezete közadatigényléssel fordul Ásotthalom jegyzőjéhez, az összes önkormányzati szerződést átvizsgálná a párt - erről Sermer Ádám, a párt ifjúsági szervezetének elnöke beszélt kedden sajtótájékoztatón.
A politikus azt mondta, hogy Ásotthalom önkormányzata súlyosan törvénysértő és alkotmányellenes rendeletet fogadott el a polgármester Toroczkai László, a Jobbik alelnökének kezdeményezésére.
Sermer Ádám szerint ez az intézkedés ellentmond a Jobbik eddigi kijelentéseinek, miszerint "le szeretnék vágni vadhajtásaikat".
A liberális párt nem tartják elfogadhatónak, hogy egy uniós országnak legyen olyan önkormányzata, ahol a polgármester súlyosan kirekesztő, a vallásszabadságot sértő, valamint a szexuális irányultságot megkülönböztető rendeletet fogadtasson el.

Ezért a település jegyzőjéhez fordulnak, kikérve a település összes - például megbízási, vállalkozási - szerződését. "Ahol megtörténhet egy ilyen rendelet elfogadása, ott előfordulhat hogy más törvénysértéseket is történnek" - fogalmazott Sermer Ádám.
Egyúttal felszólították a Jobbikot: ha komolyan gondolják, hogy ők egy demokratikus párt szeretnének lenni, akkor mielőbb tegyenek arról, hogy a pártvezetéshez ne tartozhasson egy olyan szélsőséges és antidemokratikus nézeteket valló személy, mint Toroczkai László.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: MLP

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.