brusszel


Akciófilmbe illő rajtaütéssel csaptak le a drogcsempészekre

Figyelő Online
2016.12.06  16:55   
mail
nyomtatás
Akciófilmbe illő rajtaütéssel csaptak le a spanyol és marokkói hatóságok egy drogcsempész bandára az Atlanti-óceánon, és lefoglaltak 2,5 tonna kokaint - közölte a spanyol belügyminisztérium.
A tárca közleménye szerint Nyugat-Szahara partjaitól mintegy 160 kilométerre egy halászhajón ütöttek rajta a csempészeken, egy helikopterrel és két járőrhajóval megközelítve a bűnözőket, akik azonnal a tengerbe hajigálták a drogot rejtő bálákat.
A fedélzeten a hatóságok 12 embert vettek őrizetbe, marokkói, spanyol és kolumbiai állampolgárokat. Az akció keretében Marokkóban és Spanyolországban még 12 ember fogtak el, köztük a feltételezett bandavezért is.
A csoport, amely Európa, Afrika és Dél-Amerika között kereskedett kábítószerrel, igyekezett félrevezetni a nyomukban lévő hatóságokat, egyszerre több, 3-4 hajót is indítottak hamis szállítmányokkal - közölte a belügyminisztérium.
A spanyol és marokkói hatóságoknak ez volt az első közös tengeri, kábítószercsempészek elleni akciója.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.