brusszel


Kiosztották az egészségértés díjakat

Figyelő Online - Nógrádi Tóth Erzsébet
2016.12.06  15:51   
mail
nyomtatás
Négy kategóriában 103 pályamű érkezett az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete által meghirdetett Nekem szól pályázatra, amelyet azzal a céllal hirdettek meg, hogy segítsék az lakosság és a gyógyítók egészségért való felelősségvállalását.

A megfelelő egészségértés hozzájárul a kedvezőtlen magyarországi egészségügyi mutatók javításához, mely végső soron megtakarítást jelent az egészségügyi rendszereknek is, így fogalmazott Thomas Straumits a díjkiosztó ünnepségen. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnöke. ezért is tartja fontosnak, hogy megfelelő figyelmet és elismerést kapjanak azok, akik hatékonyan tesznek e képességeink fejlesztéséért. „Azt is szem előtt kell tartani, hogy egy egészségesebb társadalom az ország gazdasági fejlődésének a motorja"- mondta.

Négy kategóriában hirdették meg a pályázatot, a zsűriben egészségügyi és kommunikációs szakemberek, újságírók vállaltak munkát. Egészségügyi szakemberektől 27 pályázat érkezett, 32 pályázatot civil szervezetek, 25-öt egészségügyi magán és állami intézmény küldött be. Ezen felül 11 kiadóvállalat, újság, weblap és 8 újságíró is pályázott.

A díjkiosztón Pozsgay Csilla, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója arra figyelmeztetett, hogy a betegek felének egészségértése nem megfelelő, az egészségügyben résztvevők nagy része ösztönösen végez a betegek tudásszintjét növelő felvilágosítást. Ezek javításában segíthet ez a pályázat. Azt hangsúlyozta, hogy mindenki, így az OGYÉI is habozás nélkül állt a Nekem Szól! Egészségértés díj pályázat mögé.

Dr. Pilling János, a zsűri elnöke felhívta a figyelmet azokra a jó gyakorlatokra, melyek példával szolgálhatnak mások számára is. „A beküldött pályamunkák alapján kijelenthetjük, hogy ma Magyarországon egyre többen foglalkoznak az egészségértés fejlesztésével. Egyre inkább a mai kor igényeinek és lehetőségeinek megfelelő kommunikációs csatornák kerülnek előtérbe, például a több tízezer emberhez elérő Facebook oldalak, amelyeken keresztül akár élőben is követhetőek egy ismeretterjesztő rendezvény előadásai, a tudnivalókat vizuálisan is bemutató videók, amelyekből Youtube csatorna is készíthető. A figyelemfelkeltő kampányok színterei is megváltoztak: ma már például bevásárlóközpontokban vagy zenei fesztiválokon igyekeznek elérni a célcsoportokat. A betegtájékoztatásban és a megelőzésben is felértékelődött a személyesség szerepe - ezt jelzik az ismeretterjesztő blogok, a betegtájékoztató honlapokon megjelenő betegtörténetek vagy az ismeretterjesztő könyvekben olvasható beteginterjúk" - mondta.

Az „Egészségügyi intézmények" kategória nyertese, egyben a Nekem szól! Egészségértés díj 2016 fődíjasa: a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórház. Az „Egészségügyi szakemberek" kategóriában Dr. Novák Hunor gyermekgyógyász, a „Betegszervezetek" kategóriájában az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány lett az első. A lakossági kommunikáció kategória nyertese az Intima.hu komplex női egészségügyi portál lett. Bernáth-Lukács Zsuzsanna és a SzívSN betegegyesület kapta a pályázat „Jó gyakorlat" különdíját. Az újságírói különdíjat. Radnai Anna egészségügyi szakújságíró és Hanula Zsolt az Index újságírója nyerte el.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.