brusszel


Az osztrák tulajdonos eladta az FHB-részesedését

Figyelő Online
2016.12.10  09:21   frissítve: 2016.12.12 10:06
mail
nyomtatás
A VCP Finanz Holding Vagyonkezelő Kft. - amely az osztrák Vienna Capital Partners magyarországi leánycége - tőzsdén kívüli tranzakció keretében összesen 15 970 ezer darab 100 forint névértékű névre szóló dematerializált FHB-törzsrészvényt átruházott a Takarékbank Zrt. javára - közölték a társaságok.
Az ügylet eredményeképpen a VCP befolyása az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben 14,72 százalékos tulajdoni arányról és 16,98 százalékos szavazati arányról 0 százalékra csökkent.
A Takarékbank Zrt. 15 970 ezer darab 16,98 százalék szavazati jogot képviselő "A" sorozatú FHB-törzsrészvénnyel rendelkezik, amellyel az FHB-ban birtokolt szavazati joga 20,44 százalék.
A VCP anyacége - az osztrák Vienna Capital Partners, melynek vezetője Heinrich Pecina osztrák üzletember - a felfüggesztett Népszabadságot egykor kiadó Mediaworks korábbi tulajdonosa.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: FHBTakarékbank

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.