brusszel


Minden eddiginél több adóforint érkezhet Felcsútra

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2016.12.10  19:49   
mail
nyomtatás
Közel 3 milliárd forintot utalhatnak az államkassza helyett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány számlájára a támogatók az idén.
Jóváhagyta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) 2016/2017-es sportfejlesztési programját. Az MLSZ döntése értelmében a Mészáros Lőrinc által elnökölt szervezet az idén 2,93 milliárd forintnyi adóforinttal gazdagodhat, már ha sikerül összegyűjteni ennyit (a taopénz lényege, hogy a felajánló cégek ahelyett, hogy az államkasszába fizetnék be az adott összeget, egy sportszervezetnek adják azt). Utóbbi feltehetőleg nem okoz majd gondot az alapítványnak, tavaly közel ennyi pénzt 10 nap alatt sikerült összekalapozniuk.

Bár a FUNA egyelőre nem hozta nyilvánosságra a programját, a tavalyiból sejteni lehet, hogy ezúttal milyen fejlesztésekre készülnek. A Figyelő már júniusban írt róla, hogy az idén akár 3-3,5 milliárd forintnyi taopénzre is pályázhat a szervezet, az előző idényben ugyanis nem a teljes programját hagyták jóvá. Akkor közel 4,6 milliárd forintnyi tao támogatásra nyújtottak be igényt az MLSZ-hez, aminek jó részét egy 5,7 milliárdból felépülő új sportcsarnokra költötték volna. A fedett komplexumba egy parketta valamint egy műfüves borítású kis labdarúgó pálya mellett ökölvívó ringet, fixen telepített kondigépeket, szertárakat, öltözőket, orvosi szobát, irodákat, büfét, konyhát, tárgyalókat és két, egy nagyobb, illetve egy kisebb előadótermet is álmodtak a tervezők.

Egy esztendővel ezelőtt azonban az MLSZ csak a projekt első ütemére bólintott rá. Fél éve azt írtuk: a szövetség elutasítása vélhetően nem volt végleges, az idén várhatóan a maradék pénz begyűjtésére is engedélyt kap majd a Felcsút. Minden bizonnyal ez történt most.

A közel 3 milliárdos kerettel egyébként új rekordot döntött a FUNA, ennyi pénzt ugyanis korábban soha nem gyűjthettek be ebből a forrásból. Bár az elmúlt öt idényben durván 11 milliárd forint érkezett ilyen címen az alapítványhoz, az eddigi legtöbbet hozó esztendőben a 2011/2012-es szezonban is „csak" 2,83 milliárdból gazdálkodhattak. Persze az is igaz, hogy az akkori gigaprojektre, a Pancho Arénára elég volt a most tervezett sportcsarnok költségvetésének kétharmada is.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.