brusszel


Felcsút: Meg is érkeztek az első százmilliók

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2016.12.15  14:54   
mail
nyomtatás
Nem tétlenkednek a Felcsút támogatói: bár az akadémia sportfejlesztési programját csak néhány napja hagyta jóvá a szövetség, máris összekalapozott bő negyedmilliárdot Mészáros Lőrinc alapítványa.
Egyetlen nap alatt 265 millió forintnyi tao-támogatást gyűjtött be a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA). A Puskás Akadémiát működtető szervezet számára csak tegnap ekkora összegre adott ki támogatási igazolást a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). Az adóforintok (a taopénz lényege, hogy a felajánló cégek ahelyett, hogy az államkasszába fizetnék be az adott összeget, egy sportszervezetnek adják azt) három részletben érkezhetnek meg a FUNA számlájára: egy 150, egy 60 és egy 55 milliós tételt hagyott jóvá a szövetség.

A figyelo.hu szombaton írt róla, hogy az MLSZ jóváhagyta a Felcsút 2016/2017-es sportfejlesztési programját, s a döntés értelmében a Mészáros Lőrinc által elnökölt szervezet az idén 2,93 milliárd forintnyi adóforinttal gazdagodhat. Ez új rekordnak számít az alapítvány életében, mivel a FUNA ugyan az elmúlt öt idényben durván 11 milliárd forintot gyűjtött be ilyen címen, az eddigi legtöbbet hozó esztendőben a 2011/2012-es szezonban is „csak" 2,83 milliárdból gazdálkodhattak.

A pénz jelentős részét minden bizonnyal a már tavaly megkezdett új sportcsarnokra fordítja majd az akadémia. A szervezet ugyan már az előző idényben megpályázta a teljes projektet, akkor azonban az MLSZ csak a beruházás első ütemét hagyta jóvá.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Felcsút tao

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.