brusszel


Hosszú: ezek az elismerések még több kitartást adnak

Figyelő Online
2016.12.30  15:24   
mail
nyomtatás
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy az olimpiai évében a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) a második legjobb női sportolónak választotta az amerikai tornász, Simone Biles mögött.
"Ezek az elismerések még több kitartást és erőt adnak ahhoz a munkához, amit nap mint nap végzünk imádott sportágamért. Mindig az volt a célom, hogy a legmagasabb szinten tudjam képviselni Magyarországot nemzetközi plénumokon is. Örülök, hogy ezúttal is sikerült" - mondta a 27 sportoló pénteken a Nemzeti Sportnak.
A nőknél az idei nyári olimpián három arany- és egy ezüstérmet szerző Hosszú Katinka mindössze 52 ponttal maradt el az 524 ponttal győztes, Rióban négyszeres bajnok Biles mögött. Harmadikként az amerikai teniszező, Serena Williams végzett.
A szavazáson 110 országból 382 újságíró vett részt.

Az AIPS-szavazás végeredménye
férfiak
1. Usain Bolt (jamaicai, atlétika) 1149 pont
2. Michael Phelps (amerikai, úszás) 490
3. Cristiano Ronaldo (portugál, labdarúgás) 387
nők
1. Simone Biles (amerikai, torna) 524 pont
2. Hosszú Katinka (úszás) 472
3. Serena Williams (amerikai, tenisz) 361

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.