brusszel


Nagy a baj Felcsúton: veszélyben a sportcsarnok

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2017.01.03  12:06   
mail
nyomtatás
A tao-keret felét sem sikerült feltölteni január elejére Felcsúton. Ha nem javul a helyzet még a végén sportcsarnok nélkül marad a község.
Bár nem indult rosszul a decemberi pénzgyűjtés a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnál, karácsony előtt mintha elapadtak volna a források. Ahogy arról a Figyelő korábban már beszámolt, az idén Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2,93 milliárd forintos keretet hagyott jóvá a Puskás Akadémiát is működtető szervezet számára, azaz a FUNA ennyi adóforintot próbálhat meg összegyűjteni (a taopénz lényege, hogy a felajánló cégek ahelyett, hogy az államkasszába fizetnék be az adott összeget, egy sportszervezetnek adják azt). A közel 3 milliárdos dotáció nagy része a már tavaly megkezdett sportcsarnok befejezésére mehet el (illetve a kapcsolódó 900 milliós tereprendezésre, ami egyebek mellett egy kerti tavat is magába foglal), de vesznek még például labdákat 23 és fűnyírót 57 millióért.

A pénz azonban nem gyűlik olyan ütemben, mint ahogy azt megszokhattuk a miniszterelnök kedvenc települése esetében. A Felcsút akárcsak tavaly ezúttal is december 8-án kapta meg az MLSZ jóváhagyó nyilatkozatát, míg azonban 2015-ben 10 nap alatt sikerült feltölteni a keretet, most egyelőre a pénz fele sincs meg. Bár ezúttal is volt olyan nap, amikor majd 400 millió forintnyi támogatásigazolást állított ki a szövetség, a FUNA így is csak 1,3 milliárd forintnál tart. (Más kérdés, hogy ez még mindig közel duplája annak, amennyit a támogatási listán második helyen álló Tállai András NAV elnökhöz kötődő Mezőkövesd összesen begyűjthet).

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: FUNA MLSZ tao

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.