brusszel


Vajnáék megszüntették a TV2 Média Csoport Kft-t

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2017.01.06  16:50   
mail
nyomtatás
December 31-i hatállyal megszűnt a TV2 Média Csoport Kft., aminek tevékenységét egy azonos nevű, de már Zrt-ként működő cég vette át.
Cégformát váltott Andy Vajna tévéje. Az átalakulás nem újdonság, a TV2 ugyanis már októberben jelezte, hogy a „cégcsoport hatékony működése érdekében" 2017-től TV2 Média Csoport Zrt. néven működik tovább a kereskedelmi televízió, illetve a jogelőd 100 százalékos tulajdonában álló Inetraktív Kft.

Az akkori ígéret szerint az új vállalat igazgatóságának elnöki tisztségét Andy Vajna tölti majd be, de igazgatóság tagja lesz a TV2 vezérigazgatója, Dirk Gerkens is. Ez utóbbiaknak a cégregiszterben még nincs nyoma, mindössze annyi látszik, hogy a csoportot továbbra is a közvetve Andy Vajna tulajdonában álló Magyar Broadcasting Co. Zrt. birtokolja. Ennél is érdekesebb, hogy az új cégre egyelőre nem jegyezték be annak az állami Eximbanknak a jelzálogjogát, amely több milliárd forintos hitellel segítette a filmügyi biztos részesedésszerzését a kereskedelmi tévében.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.