brusszel


A bankba járás kimegy a divatból?

Figyelő Online
2017.01.10  10:27   
mail
nyomtatás
A hitelintézeti egységek száma egy év alatt összességében hetvennel csökkent - írja a Világgazdaság.
Bő három éve még 3111 hitelintézeti fiókot tartott nyilván a jegybank, ami 380 egységgel - és bő 12 százalékkal - több volt a jelenleginél. A bezárások okai a 2008-as pénzügyi válságra vezethetőek vissza. Ebben az időben számos fiók a kereslet visszaesése miatt nem tudta hozni a várt értékesítési számokat.

Mint a Világgazdaság írja: a hálózat összetétele viszont a zsugorodás ellenére sem változott jelentősen. Változatlanul az OTP Banké a domináns szerep - a hitelintézet jelenleg 381 értékesítési egységet üzemeltet országszerte, őt a K&H, majd az Erste követi 207, illetve 123 fiókkal.

A hálózat zsugorodásában azonban szerepet játszik az is, hogy egyre kevesebb ügyfél keresi fel személyesen a bankfiókokat. Öt éve még csak a lakossági és vállalkozói számlák 66 százalékához tartozott internetbanki elérés, mára ez a szám viszont közel 80-ra nőtt.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.