brusszel


Mobil app segít eligazodni a migránsoknak

Figyelő Online - Csepi Lajos
2017.01.14  14:04   
mail
nyomtatás
Egy alkalmazás négy nyelven közli, hogyan válhat jogszerűvé a Lengyelországban való tartózkodás és milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetnek igénybe a menekültek.
A katolikus Caritas jótékonysági szervezet a Külföldiek Hivatalával együttműködve egy új mobil-telefonos alkalmazást indított el, amely „Az első lépések Lengyelországban" címet kapta. Az app a Katolikus Egyház által meghirdetett, január 15.-i Migráns-és Menekültügyi Világnap előtt készült el.

Az alkalmazás célja, hogy segítsen az újonnan Lengyelországba érkezőknek az eligazodásban. Ez az első ilyen jellegű kezdeményezés az országban. Négy nyelven próbál a menekülteknek segíteni: arabul, oroszul, angolul és lengyelül.

Aprogram tájékoztatást ad például arról, hogyan válhat jogszerűvé a Lengyelországban való tartózkodás, hogyan működik a lengyel jóléti rendszer, a menekültek milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetnek igénybe és melyek az alkalmazottak jogai Lengyelországban.

„Tudjuk, hogy a migránsok és a menekültek számára az egyik legnagyobb kihívás, hogyan juthatnak megfelelő információkhoz. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy gyakorlatias eszközt biztosítunk számára ennek a problémának a megoldásához" mondta a Caritas igazgatója, Marian Subocz atya az újságíróknak.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.